Сендвіч-панелі, види та застосування.
Сендвіч-панелі, види та застосування.

Сендвіч-панелі – це матеріал, який має відмінні естетичні якості, високу енергоефективність. Сендвіч-панелі дозволяють швидко і недорого здійснити монтажні роботи на великій площі. Вони широко використовуються нашими партнерами і клієнтами при будівництві комерційних і виробничих будівель, у тому числі – торгових і торгово-розважальних центрів, складських комплексів, промислових об’єктів, об’єктів транспортної інфраструктури і агропромислового комплексу.
Сендвіч-панель - це тришаровий виріб, який складається з двох листів оцинкованої сталі і утеплювача між ними.

Залежно від призначення та ціни, сендвіч-панелі поділяються на дві групи: 
1.    стінові;
2.    покрівельні.
Застосування сендвіч-панелей у якості огороджувальних конструкцій істотно зменшує собівартість і терміни будівництва, дозволяє здійснювати монтажні роботи у будь-яку пору року, незалежно від погодних умов.

Види сендвіч-панелей:
•    Панель з відкритим типом замка. Замок складається з двох виступів та двох відповідних пазів. З'єднання перешкоджає проникненню вологи та забезпечує вентиляцію утеплювача.
•    Панель з термозамком. Складна форма з'єднання надає додаткову жорсткість конструкції, знижує рівень теплообміну з зовнішнім середовищем. Тепле повітря проникає тільки до середини панелі, що забезпечує високий рівень енергоефективності будівлі, такий тип замка знижує ризик формування містків холоду.
•    Панель з закритим типом замка. Ступінчаста форма знижує рівень теплообміну, але забезпечує хорошу вентиляцію утеплювача.
•    Панель з замком покрівельного типу. Мають невеликий напуск уздовж аркуша, який захищає замок від проникнення в нього вологи.
•    Панель з оверлап. Має випуск з профлиста, який формує досить велики навхлест при укладанні декількох панелей по довжині ската і забезпечує герметичність покрівлі. 

сендвіч-панельсендвіч-панельсендвіч-панель

Покриття та профіль.
При виготовленні сендвіч-панелей використовується профлист з декоративним захисним покриттям. Це довговічний матеріал з ефективним захистом від корозії. Полімерний шар наноситься поверх покриття з цинку. Використовується матовий або глянцевий поліестер, стійкий до сонячного ультрафіолету, перепадів температури та механічного впливу. При виробництві застосовується профлист з профілем різної висоти. Для покрівельних сендвіч-панелей використовуються листи з високою гофрою. Це збільшує несучу здатність, робить панелі більш жорсткими. При виробництві стінових панелей використовують профлист з найнижчою гофрою, що гарантує хороші декоративні якості продукції.
Монтаж.
При монтажу панелей використовують горизонтальний і вертикальний метод кріплення. Роботи виконуються в наступному порядку:
1.    Встановлюється металевий каркас;
2.    Виконується антикорозійна обробка елементів каркасу;
3.    Між цоколем і панеллю укладається ущільнювач;
4.    Панелі встановлюються в замок і фіксуються до каркаса спеціальними саморізами;
5.    Встановлюється цокольна планка та кутові елементи.
Вертикальний монтаж передбачає перпендикулярну установку панелі до цоколя, горизонтальний метод - панелі монтуються паралельно фундаменту.
Укладання покрівельних панелей виконується на прогони з металу, які розташовують на сталевих фермах. Для кріплення використовують саморізи з ущільнювальними прокладками. При монтажі панелей з оверлапом спочатку укладають сендвічі нижнього ряду.
Монтаж сендвіч панелей виконується з використанням саморізів з двома видами різьблення. Додаткове різьблення під шайбою фіксує відстань між обшивками панелі, покращує щільність з'єднання. Додаткову звукоізоляцію і теплоізоляцію забезпечує стрічка ущільнювача із зшитого поліетилену.

монтаж сендвіч-панелей

Доступна ціна на сендвіч-панелі, проста технологія монтажу дозволяє зменшити витрати при реалізації масштабних проектів, збільшити темпи робіт. Це робить матеріал затребуваним при будівництві об'єктів у всіх областях України. Компанія Євробуд виробляє панелі для будь-яких проектів. Сендвіч-панелі - це хороше рішення, коли необхідно швидко побудувати комерційний об'єкт або виробниче підприємство.
Ви можете придбати панелі від виробника з широкою палітрою кольорів по класичному каталогу RAL.